DOLAR 32,5981
EURO 34,6650
ALTIN 2.524,80
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

2020 Tokyo’da başarılı olmak zorundayız

2020 Tokyo’da başarılı olmak zorundayız
17.11.2019
A+
A-

2020 Tokyo Olimpiyatları öncesinde milli takımların son durumlarının değerlendirildiği Türkiye Güreş Federasyonu Olimpik Kurul toplantıları bugünde devam etti. Grekoromen ve Kadın güreş milli takım toplantılarının ardından bugün Serbest stil Olimpik Kurul toplantısı yapıldı.

Önümüzdeki yıl Tokyo’da düzenlenecek olan Olimpiyatlar öncesinde doğru bir hazırlık planlaması yapan Türkiye Güreş Federasyonu Olimpik Kurulu bu konuda oldukça titiz bir şekilde çalışıyor. Olimpiyatlarda ülkemize en fazla madalya kazandıran branş olan Atasporumuz güreş 2020 Tokyo Olimpiyatlarında da bu başarıyı tekrarlamayı hedefliyor. Türkiye Güreş Federasyonunun Ankara’daki hizmet binasında gerçekleştirilen Olimpik kurul toplantısında Serbest güreş milli takımımızın 2019 yalında ki Avrupa, dünya şampiyonaları ve Olimpik sıkletlerdeki sporcularımız değerlendirildi. Toplantıya Türkiye Güreş Federasyonu başkanı Musa Aydın, Serbest Güreş milli takım teknik direktörü İshak İrbaykhanov ile teknik ekip, Milli Takımlar Koordinatörü Adem Varlık, Güreş Federasyonu Teknik Kurul Başkanı Doc.Dr.Haluk Koç, Teknik Kurul üyesi Muhammet Bodur, Eğitim Kurulu Başkanı Celal Taşkıran, Kondisyoner, Psikolog, Diyetisyen, ve fizyoterapistler katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın Türk güreşinin Olimpiyatlardaki başarılarına vurgu yaparak  “Olimpiyat tarihine baktığımızda, ülkemizin kazandığı 94 madalyanın 63’ünü güreşte elde ettik. 39 altının 29’unu da yine güreşte kazandık. Dönemimizdeki 2016 Rio Olimpiyatları’nda kazandığımız 8 madalyanın 5’ini güreşte aldık. 52 yıl aradan sonra olimpiyatlarda böyle bir başarıya imza attık. Dolayısıyla bizim başarılı olmamız Türk sporunun başarılı olması anlamına geliyor. Kazakistan’da düzenlenen dünya şampiyonasında istediğimiz sonuçları alamadık. Ama önümüzde iki kalifikasyon turnuvası var. Öncelikle bu turnuvalara kotaları alıp, ardında da 2020 Tokyo’da başarılı olmak zorundayız. İşte bu toplantıların amacı da bu “ diye konuştu.
Başkanın konuşmasının ardından öncelikle Serbest güreş takım teknik sorumluları ile kurul başkanları ve üyeleri Avrupa, dünya şampiyonalarını değerlendirdiler. Özelikle madalya alınamayan sıkletlerin neden madalya alamadıkları tartışıldı. Ayrıca olimpik sıkletlerdeki güreşçiler hakkında tek tek bilgiler aktarıldı. Toplantıda ayrıca olimpik sporcuların teknik ve kondisyon durumları, beslenme, sağlık ve kilo sorunlarıyla psikolojik durumları da değerlendirildi. Olimpiyat hazırlıkları ile ilgili öneriler alınarak stratejiler belirlendi. Toplantının sonunda yurt içi ve yurt dışı kamp ile turnuvaların programlanması yapıldı.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.