DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 22°C
Sal 24°C
Çar 22°C

2019 TGF Federasyon Kupası Şampiyonu Ilgın Zeynep Denizci

2019 TGF Federasyon Kupası Şampiyonu Ilgın Zeynep Denizci
16.06.2019
A+
A-

Bu yıl 21.’si gerçekleştirilen TGF Federasyon Kupası, 15-16 Haziran tarihlerinde İstanbul Silivri’de yapıldı. İki gün süren turnuvada, 13 kulüpten 71 oyuncu sahaya çıktı. Marmara Golf Sahası’nda düzenlenen TGF Federasyon Kupası’nda Ilgın Zeynep Denizci toplamda 148 gross skorla şampiyon oldu.

Türkiye Golf Federasyonu’nun faaliyet takviminde yer alan, TGF Federasyon Kupası Marmara Golf Sahası’nda tamamlandı. İki raund olarak oynanan turnuvada İGGA’dan Ilgın Zeynep Denizci 148 gross skorla birinci olarak 2019 TGF Federasyon Kupası’nda şampiyon oldu. Denizci’nin kupasını Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu verdi.

Oynanan turnuvada Bodrum Golf Kulübü, Cornelia Golf Kulübü, İGGA, İstanbul Golf Kulübü, İzmir Golf Kulübü, Kemer Golf Kulübü, Klassis Golf Kulübü, National AGGA, National BGK, Ant. Bahçeşehir, Samsun Büyükşehir Belediyesi Golf Kulübü, Serik BGA’dan ve ferdi lisanslı toplam 71 golfçü yer aldı.

Organizasyonda gross şampiyonu play-off sonunda belirlendi. Turnuvayı 148’er vuruşla bitiren Mina Gençoğuz, Ilgın Zeynep Denizci, Ayşe Demir ve Onur Telli 18. çukurda play-off oynadılar. Ilgın Zeynep Denizci ve Ayşe Demir par yaparak rakiplerini geride bıraktı ve kendi aralarında bir play off daha gerçekleştirdi. Yapılan play off sonunda Ilgın Zeynep Denizci federasyon Kupası’nın şampiyonu oldu.

 

Turnuvanın final raundunun sonunda erkekler grossda Kemer Golf Kulübü’nden Onur Telli 148 gross skorla birinci, National BGK’dan Cem Başpınar 154 gross skorla ikinci, National AGGA’dan Ertuğrul Gözegü 155 gross skorla üçüncü, kadınlar grossda İGGA’dan Ilgın Zeynep Denizci 148 gross skorla birinci, National BGK’dan Ayşe Demir 148 gross skorla ikinci, Kemer Golf Kulübü’nden Mina Gençoğuz 148 gross skorla üçüncü oldu.

Erkekler A kategorisinde National BGK’dan Cem Başpınar 131 net vuruşla birinci, National AGGA’dan Ertuğrul Gözegü 137 net vuruşla ikinci, Kemer Golf Kulübü’nden Onur Telli 138 net vuruşla üçüncü, kadınlar A kategorisinde National BGK’dan Ayşe Demir 135 net vuruşla birinci, Kemer Golf Kulübü’nden Mina Gençoğuz 136 net vuruşla ikinci, İGGA’dan Ilgın Zeynep Denizci 136 net vuruşla üçüncü sırada yer aldı.

Erkekler B kategorisinde Klassis Golf Kulübü’nden Mertcan Bakır 84 stableford skorla birinci, ferdi lisanslı Nuri Güven 78 stableford skorla ikinci, Serik BGA’dan Kadirhan Yener 77 stableford skorla üçüncü, kadınlar B kategorisinde İGGA’dan Duru Yıldırım 78 stableford skorla birinci, National BGK’dan Durdu Duygu Çam 77 stableford skorla ikinci, Klassis Golf Kulübü’nden Nazlı Yıldız 75 stableford skorla üçüncü olarak şampiyonayı tamamladı.

Ödül törenine Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Ömer Altunsoy, Ak parti İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu ve MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın katıldı.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu yaptığı konuşmada; “Sizlerin heyecanı, gözlerinizdeki pırıltı çok anlamlı. Bizlerin çalışmalarına ayrı bir motivasyon katıyorsunuz. Bu anlamda böyle bir müsabakaya katılımınızdan dolayı hem de spordaki gayretlerinizden dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Son 17 yıl içerisinde spordaki pek çok branşımızı Sayın Cumhurbaşkanımız önderliğinde çok ileri noktalara taşıma şansımız oldu ve inşallah bundan sonraki süreçte tüm branşlarımızı çok daha ileri noktalara taşımak için çalışmaya devam edeceğiz. Bunun için inançlıyız, kararlıyız. Gençlerimizin azmi, inancı ve ışıltısı da bizlere ümit veriyor.

“Ülkemizin sadece tesisleri ile değil, sporcuları, sporu tabana yayılmış bir şekilde tüm toplumun fertlerinin bir parçası olmasıyla çok kısa vadede olimpiyatlar ve diğer şampiyonalarda bizleri çok daha güzel noktalara taşıyacağına inancım tam. Golf Federasyonumuza öncelikle böyle bir sorumlu projeyi gerçekleştirdikleri için teşekkür ediyorum. Toplumumuzun her kesimini kadın-erkek, engelli-engelsiz, genç-yaşlı demeden sporla buluşturmayı hedefliyoruz. Sizlerin de bu doğrultudaki gayretleriniz, ülkemizin her noktasındaki golfe, spora, sporcuya yönelik yaklaşımınız bizleri çok mutlu ediyor. İnşallah bu çıtayı daha yukarılara taşıyacağız. Bu anlamlı müsabakaya katılan tüm sporcuları kutluyorum. Kazananları da ayrıca tebrik ediyorum.” Dedi.

Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu ise yaptığı konuşmada, “Sayın Bakanım 2011 yılında Spor Toto Teşkilat Başkanı olarak göreve başladığı günden bugüne kadar özellikle Spor Toto Teşkilat Başkanlığı süreci içerisinde daha sonra da bakanlığı döneminde golf sporuna, federasyon tarihi boyunca da en fazla destek veren ve golf sporunun bugünlere gelmesinde en fazla katkısı olan, spora da sporcuya da son 10 yıl içerisinde Türkiye Cumhuriyet tarihinin en fazla hizmet eden bakanı olarak kendisi şu anda aramızda bulunuyor. Kendisine tekrar çok teşekkür ediyor ve şükranlarımı sunuyorum. Destekleri her şeyin ötesinde ve üzerindeydi. Şunu çok net ifade etmek isterim ki bu destekler olmasaydı sadece golf sporu değil, Türkiye’de genel olarak spora baktığımız zaman bulunduğumuz yerde olmamız hayal bile edilemezdi. Dün eğer çok önemli bir seyahatim olmasaydı ben de lisanslı sporcu olarak mücadele edecektim. Benim mücadele etmediğim bir yerde kupayı artık rahatlıkla kazanmış gibi gözüküyorsunuz. Lisanslı sporcu olarak mücadele eden iki federasyon başkanından biriyim. Bu da benim için bir gurur kaynağı.” diyerek sözlerini tamamladı.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.