DOLAR 32,5913
EURO 34,8085
ALTIN 2.496,76
BIST 9.456,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 21°C
Sal 22°C

2018 adidas Geyik Koşuları rekorla bitti  

2018 adidas Geyik Koşuları rekorla bitti   
19.12.2018
A+
A-

Macera Akademisi/MCRRacesetter tarafından adidas ana sponsorluğunda düzenlenen adidas Geyik Koşuları 9 Aralık Pazar günü 1321 kayıtlı koşucuyla tamamlandı.

İstanbul’un Sarıyer ilçesinde Belgrad Ormanları Tabiat parkı içinde kendine özgü patika rotaları takip eden adidas Geyik Koşuları 2018 yılında 4 ayrı mevsimde yapılan bir koşu serisi. Sekiz yılda koşucu sayısı 10 kat artarken, 9 Aralık’ta yapılan 23. yarışta katılımın %35ini kadınlar oluşturdu. 4-14-28km’lik parkurlarda her yaştan yetişkin koşarken 4-12 yaş arasındaki çocuklar için Bambi Koşuları düzenleniyor.

%50’si kadın koşuculardan oluşan 4K parkurunda, 1.ler kadınlarda Gamze Altunbaş, erkeklerde Halil Yaşın oldu. 14K parkurunun 1.’lik ipini kadınlarda milli maratoncumuz Bahar Doğan, erkeklerde Mestan Turhan göğüsledi. Mestan Turhan parkur rekorunu 2,5 dakika geliştirerek 54:53 süresiyle çıtayı yükseltti. 28K parkurunda erkeklerde Erkan Bacak son iki sene içindeki 5. zaferini kazanırken kadınlar şampiyonu Serpil Budak oldu.

Kış mevsimine rağmen 4-12 yaş arasında 160 adet “Bambi”koşucunun katıldığı adidas Geyik Koşusu’nda koşu öncesi ve sonrası çocuklar için birçok aktivite ve harekete-doğaya dayalı oyun vardı. Bambi Koşuları’nın en ufaklar için olan 4-6 yaş kategorisinde çocuklar “1” numarayı takarak koştu, “birinci”oldu. Kazanma ya da kaybetme stresi olmadan doğada hareket etmenin heyecanını yaşadılar.

2011’de ilk kez 114 sporcu ile gerçekleştirilen Geyik Koşuları’na katılım sekiz yılda yaklaşık 10 kat artarak 9 Aralık 2018’de 1323 kayıtlı koşucuya ulaştı. 2018 yılında yapılan 4 yarışa isetoplam 4526 kişi katıldı.

9 Aralık’taki yılın son yarışına Türkiye’nin 35 şehrinden katılım gerçekleşti. Yarışa katılanlar 18 ülke bayrağını temsil etti.

Adı “Geyik” kendi ciddi bir organizasyon olan adidas Geyik Koşularıaynı zamanda hem parkurları, hem etkinlik alanı ile Türkiye’nin en beğenilen kısa mesafe yarışı. Parkur motivasyon tabelaları, “Geyik Sofrası” varış ikramları, sürpriz manzaralarına ek olarak adidas Runners İstanbul ekibinin bitişe 50m kala kurduğu motivasyon noktası koşuculara son düzlükte enerji verdi. Gün boyunca, adidas’tan sürpriz hediyeler kazandıran refleks ve tombala oyunları, yılbaşı konseptli adidas çadırı ve fotoğraf alanları büyük ilgiyle karşılandı. ‘’Sadece Hit’’ müzik parolasıyla Pal Station’dan Dj Festo ve Redbull “Hazarfen” müzik aracından ormanı coştururken, 4-12 yaş grubu çocuklar için kurulan atölyeler ve oyunlar ailelerin beğenisini topladı. Kayıtlı koşan tüm koşucuklar, ödedikleri ücretin bir kısmı ile Tohum Otizm Vakfı’na da kaynak yarattılar.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.