DOLAR 32,3292
EURO 35,0378
ALTIN 2.280,52
BIST 8.996,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

2016 Rio Olimpiyatları Avrupa Elemeleri Ankara’da düzenlenecek

01.06.2015
A+
A-

5-21 Ağustos 2016 tarihleri arasında Brezilya’nın Rio kentinin ev sahipliği yapacağı 2016 Rio Olimpiyatları’nın Avrupa Elemeleri Ankara’da organize edilecek.

CEV (Avrupa Voleybol Konfederasyonu) tarafından yapılan açıklamaya göre, bayanlarda 2016 Rio Olimpiyatları’na Avrupa kıtasından katılacak takımın belirleneceği eleme maçları 4-9 Ocak 2016 tarihleri arasında Türkiye’nin ev sahipliğinde Ankara Başkent Voleybol Salonu’nda oynanacak.

2015 CEV Bayanlar Avrupa Şampiyonası’nın ardından açıklanacak Avrupa sıralamasına göre, Türkiye ile birlikte Avrupa’nın en iyi yedi takımının mücadele edeceği elemeleri şampiyon olarak tamamlayan ülke, doğrudan 2016 Rio Olimpiyatları’na katılma hakkı elde edecek. Organizasyonda ikinci ve üçüncü sırayı alan takımlar ise Mayıs 2016’da Dünya Elemeleri’ne katılacak.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç: Türk sporu için önemli adımlardan biri

Olimpiyat elemelerine ev sahipliği yapmanın Türkiye’nin olimpiyat düzenleme hedefi için önemliadımlardan biri olduğunu belirten Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “Türkiye önemli organizasyonları her zaman başarı ile düzenleyen bir ülke olarak Avrupa’da ve dünyada öne çıkıyor. Bu elemelerin Türkiye’ye verilmiş olması da bunun bir göstergesi. Bu organizasyonu da en iyi şekilde gerçekleştireceğiz. Filenin Sultanları’nın 2012 Londra Olimpiyatları’nın ardından 2016 Rio Olimpiyatları’nda da Türkiye’yi temsil edeceğine inanıyorum. Başta sporcular olmak üzere olimpiyat yolunda mücadele edecek tüm paydaşlara başarılar diliyorum.” yorumunu yaptı.

TVF Başkanı Özkan Mutlugil: Takımımıza ve seyircimize güveniyoruz

2016 Rio Olimpiyatları’na katılma yolunda elemelere ev sahipliği yapmanın önemini vurgulayan Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkanı Özkan Mutlugil ise “Öncelikle ev sahipliğimiz konusunda desteklerinden dolayı Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Akif Çağatay Kılıç’a TVF adına teşekkür ediyorum. 2012 Londra Olimpiyatları öncesinde de elemeleri Ankara’da oynamış ve seyircimizin büyük desteği ile tarihte ilk kez olimpiyatlara katılma hakkı elde etmiştik. Ankara seyircisinin bize yine büyük bir destek vereceğine ve tekrar olimpiyatlarda mücadele etme hakkı elde edeceğimize inanıyorum. Rio’da yer alıp tüm Türkiye’yi gururlandıracak bir derece elde etmeyi hedefliyoruz. Bu uzun ve zorlu süreçte teknik ekibimize, sporcularımıza ve tüm voleybol ailemize başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

A Bayan Milli Takımı01

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.